Sări la conţinut

Fostele cinematografe Oltul și Cozia – un câștig sau o corvoadă pentru Primăria Călimănești

martie 15, 2017

Reântoarcerea sălilor de cinematograf în administrarea domeniului public al orașului Călimănești nu va aduce nimic spectaculos. În primul rând Constantinescu, primarul stațiunii Călimănești – Căciulata a primit para mălăiață căzută din ceruri din partea unei recente ordonanțe de Guvern, respectiv 91/2016 care prevede ca în termen de 60 de zile toate unitățile administrativ teritoriale care au pe raza lor active ale Regiei Autonome de Distribuție și Exploatare a Filmelor „România Film” să le preia în administrare definitivă. Pentru aducerea celor două săli de cinematograf Primăria Călimănești nu a făcut decât o cerere cum că este de acord cu ordonanța 91/decembrie 2016 și a exprimat dorința de a prealua aceste obiective.

Ce face mai departe Constantinescu cu cele două săli (Cozia – 266, Oltul – 281 locuri) plus dependințe (foaier 100 mp, sală caserie, sală proiecție, dependințe, etc.) ne-a explicat în declarația următoare: „Consider că, dacă atâta timp, regia respectivă nu a făcut nimic cu aceste spații este, până la urmă, de datoria noastră să preluăm aceste spații și să le găsim o utilitate. Vor trebui bani pentru modernizare, vor trebui bani pentru întreținere, pentru orice activitate. Dar nu ne putem permite ca în mijlocul orașului să ținem două spații insalubre. Pe noi ne inetresează ca aceste spații să nu mai fie ale nimănui și este normal să facem tot posibilul să le aducem în administrarea noastră, după care vedem ce facem cu ele.
Poate găsim pe cineva să le concesioneze, știu că au fost oameni care s-au interesat de lucrul acesta și atunci cheltuiala o fac ei. Sălile acestea le văd ca pe săli de ședințe, săli mari cu toate utilitățile care pot deservi necesitățile hotelurilor din jur care au capacități mici pentru săli de conferințe. Sunt întâlniri care depășesc 4 – 500 de oameni și sala respectivă ar putea să fie folosită pentru aceste manifestări.” (DCN)

From → Uncategorized

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

COZIA-INFO

Un site de prezentare al publicatiei Cozia-Info

Ing. Mircea Stanculescu

"Prefer sa deranjez cu adevarul, decat sa fac pe plac cu lingusiri !". (Seneca)

%d blogeri au apreciat: