Sări la conţinut

La Călimănești. Două săli de cinematograf ale „România Film” se întorc în domeniul public al orașului

martie 12, 2017

Prin proiectul de hotărâre supus dezbaterii s-a propus aprobarea preluării în domeniul public al oraşului Călimăneşti a celor două săli de cinematograf aflate pe raza oraşului Călimăneşti, respectiv sala Cozia cu 266 de locuri din str.Calea lui Traian, nr.782 şi sala Oltul cu 281 de locuri din str.Calea lui Traian, nr.698, din domeniul privat al statului şi administrare a Regiei Autonome de Distribuţie şi Exploatare a Filmelor “România Film”(R.A.D.E.F.).
Acest lucru a fost posibil datorită Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului 91/2016 pentru modificarea şi completarea O.G.39/2005, cu dată de intrare în vigoare 12 decembrie 2016 care prevede că în situaţia sălilor de spectacol cinematografic nepreluate conform Legii 328/2006, preluarea acestora se poate face prin încheierea unui protocol între reprezentantul unităţii administrativ teritoriale şi reprezentantul R.A.D.E.F., în termen de 6 luni de la intrarea în vigoare a prezenţei Ordonanţe de Urgenţă, în urma notificării adresate de către U.A.T. Călimăneşti, către R.A.D.E.F.

Demersurile legale pentru preluarea celor două săli de cinematograf au început în anul 2009 când Primăria oraşului a purtat corespondenţă cu R.A.D.E.F., dar în final demersurile au rămas fără rezultat. În final în luna decembrie 2016 Guvernul a adoptat decizia politică oferind cadrul legal pentru acest transfer.

La două luni de la publicarea ordonanței U.A.T Călimănești acționează în consecință și adoptă proiectul de hotărâre. În motivarea sa primarul orașului Călimănești, Florinel Constantinescu a notat: „Având în vedere că în procesul de modernizare a oraşului – staţiune, singurele elemente care fac notă discordantă, nedumeresc şi chiar şochează, sunt cele două săli de cinematograf, care nu mai sunt funcţionale de ani de zile şi au ajuns într- o stare avansată de degradare, prin acest proiect se propune preluarea celor două săli de cinematograf în domeniul public al oraşului, precum şi asigurarea unor resurse financiare pentru consolidarea, reabilitarea şi viabilizarea acestora.
Analizând proiectul supus dezbaterii se constată că acesta este susţinut de următoarele acte normative:
• Legea 328/2006, a reglementat posibilitatea preluării sălilor de cinematograf de către unităţile administrativ teritoriale, în domeniul public al acestora, împreună cu terenurile aferente şi tot inventarul;
• Ordonanţă de Urgenţă a Guvernului 91/2016 pentru modificarea şi completarea O.G.39/2005, cu dată de intrare în vigoare 12 decembrie 2016;
• Legea nr. 273/2006 – privind Finanţele publice locale, cu modificările si completările ulterioare;
• Legea nr. 215/2001 privind Administraţia publică locală, republicată, cu modificările si completările ulterioare.
Astfel, luând în considerare că cele prezentate sunt necesare, oportune şi legale am propus spre dezbatere şi aprobare proiectul de hotărâre privind preluarea celor două săli de cinematograf, din domeniul privat al statului şi administrare R.A.D.E.F., în domeniul public al oraşului Călimăneşti şi administrarea Consiliului Local.” (DCN)

From → Uncategorized

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

COZIA-INFO

Un site de prezentare al publicatiei Cozia-Info

Ing. Mircea Stanculescu

"Prefer sa deranjez cu adevarul, decat sa fac pe plac cu lingusiri !". (Seneca)

%d blogeri au apreciat: