Sări la conţinut

Cristian Buican dorește introducerea unor criterii obiective pentru aprobarea proiectelor primăriilor din PNDL

martie 2, 2017

Lansarea etapei a II-a a Programului Național de Dezvoltare Locală prin OUG 6/2017 prin care vor fi finanțate 9.500 de noi proiecte în vederea modernizării infrastructurii locale l-a determinat pe deputatul Cristian Buican să inițieze demersurile parlamentare în vederea transparentizării procesului de aprobare a noilor proiecte. În data de 27.02.2017, parlamentarul liberal a depus la Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene o interpelare prin care i-a solicitat doamnei Sevil Shhaideh, criteriile pe baza cărora vor fi aprobate noile proiecte ale administrațiilor publice locale din etapa a II-a a PNDL 2017-2020. Demersul deputatului Cristian Buican vine să preîntâmpine eventualele nemulțumiri ale reprezentanților administrațiilor publice locale și are rolul de a transparentiza procesul de aprobare al noilor proiecte din PNDL.
În opinia deputatului Cristian Buican, acțiunea celor de la PSD de a comasa Ministerul Dezvoltării și Administrației Publice cu cel al Fondurilor Europene ar trebui să reprezinte un prim pas în corelarea procedurilor de accesare a fondurilor europene cu cele de la bugetul de stat, în special a celor pentru dezvoltare. Acest proces de corelare a procedurilor de accesare și cheltuire a fondurilor ar trebui să meargă în direcția de a simplifica procedurile privind accesarea fondurilor europene pentru localități și, totodată, de a transparentiza procesul de alocare și cheltuire a fondurilor de la Minister. Parlamentarul Cristian Buican consideră că în acest moment procedura pentru accesarea și cheltuirea fondurilor europene este una mult prea strictă și rigidă, mai ales în comparație cu accesarea și cheltuirea fondurilor de la buget și este de părere că o corelare a acelor două proceduri ar aduce beneficii importante privind predictibilitatea finanțării proiectelor de dezvoltare locală.
”Sper ca un lucru benefic precum aprobarea unei noi etape din PNDL, care reprezintă principala sursă de dezvoltare a infrastructurii în localitățile României, să nu se transforme într-un mecanism politic, de șantaj la adresa primarilor, din partea celor de la PSD. Tocmai de aceea, am inițiat acest demers parlamentar de a solicita transparentizarea procedurii de aprobare a noilor proiecte prin introducerea unor criterii clare pentru aprobarea noilor proiecte din etapa a II-a din PNDL. Ținând cont că în noua structură ministerială au fost comasate Ministerul Fondurilor Europene și cel al Dezvoltării, cred că ar fi oportun să existe o oarecare corelare a procedurilor de accesare și cheltuire a fondurilor, indiferent că ele provin din fonduri europene sau de la buget. În acest moment criteriile sunt mult prea rigide la fondurile europene și netransparente la cele de la buget. Voi urmări cu maxim interes procesul de alocare a fondurilor din etapa a II-a din PNDL, iar dacă va fi nevoie, în calitate de președinte al Comisiei de administrație publică din Camera Deputaților o voi convoca de doamna Viceprim-Ministru Shhaideh la Parlament pentru explicații, conform art. 55, din Regulamentul Camerei Deputaților. Doresc să le reamintesc edililor că au termen 30 de zile, de la publicarea Legii Bugetului de Stat în Monitorul Oficial, să depună solicitările privind proiectele în derulare și, cel mai important, să depună noi proiecte pentru perioada 2017-2020” a declarat președintele PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican.

From → Uncategorized

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

COZIA-INFO

Un site de prezentare al publicatiei Cozia-Info

Ing. Mircea Stanculescu

"Prefer sa deranjez cu adevarul, decat sa fac pe plac cu lingusiri !". (Seneca)

%d blogeri au apreciat: